Смерть немовляти та стіна, що впала: чим запам’яталися свята в Харкові

Початок 2022-го року ознаменувався в Харкові кількома серйозними НП, в тому числі з жертвами та постраждалими. За лічені дні в нашому місті сталося обвалення будинку та сталася низка жорстоких злочинів, а десятки людей отримали травми через негоду. Newsroom згадав, чим запам’яталася харків’янам перша декада року, що наступив.

Обвалення частини будинку на проспекті Гагаріна

photo_2022-01-04_12-35-02.jpg

Завод “Авторучка”, розташований на проспекті Гагаріна, 20, припинив свою діяльність ще в середині 2000-х років. Після цього в колишніх приміщеннях підприємства розмістилися офіси, а нещодавно у дворі комплексу почали нове будівництво. І будівля не витримала.

Співробітники, що прийшли на роботу, виявили, що частина стіни та кімнат просто відсутня. Як з’ясувалося, обвал стався ще 1 січня, проте відомо про нього стало лише через три дні. В результаті того, що сталося ніхто не постраждав.

clip2net_220110140142.png

За фактом події відкрили кримінальне провадження за статтею 275 КК України (“Порушення правил безпечної експлуатації будівель і споруд, що спричинило тяжкі наслідки”). Як стало відомо, земельною ділянкою володіла фірма, пов’язана з колишнім депутатом міськради Андрієм Саєнком. Реконструкцією займалася відома фірма “Констракшнгруп“, а майно належить Харківському заводу “Оргтехніка”.

Труп дитини біля багатоповерхівки

У ніч на 7 січня харківська поліція оприлюднила шокуючу новину — біля п’ятиповерхівки на вулиці Сергія Єсеніна було виявлено тіло немовляти в пакеті. Правоохоронці провели поквартирний обхід та встановили дівчину, яка може бути матір’ю малюка: нею виявилася 22-річна студентка з однієї з країн Близького Сходу.

esenina_0.jpeg

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 117 КК України (“Умисне вбивство матір’ю новонародженої дитини”). Однак підозру дівчині поки не оголосили — силовики чекають результатів експертизи, яка встановить точну причину смерті немовляти.

Спроба самоспалення

Увечері 6 січня харківські патрульні отримали інформацію про сімейну сварку на вулиці Яновського. Нічим не примітний виклик закінчився необхідністю рятувати чоловіка.

661a9-clip-81kb.jpg

Скріншот з відео патрульної поліції

Ще до розмови з копами харків’янин облив свої речі легкозаймистою рідиною. Потім “герой” підпалив себе і поліцейським довелося повалити його на підлогу, щоб загасити палаючий одяг. Чоловіка змогли врятувати від непоправного, після чого передали медикам, які госпіталізували його в лікарню.

Труп, який тиждень пролежав на балконі

9 січня у Харкові затримали 50-річного чоловіка, підозрюваного у вбивстві знайомої. Трагедія сталася на вулиці Грозненській. Як з’ясували правоохоронці, місяць тому харків’янка вирішила випити зі своїм сусідом. Між ними спалахнув конфлікт, під час якого зловмисник вдарив жертву кулаком. Жінка впала, а компанія продовжила пиячити в сусідній кімнаті.

1_245.jpeg

Фото: ГУ НП в Харківській області

Через деякий час господар житла виявив, що гостя мертва. Він виніс тіло на балкон та на тиждень залишив його там, а потім засунув у будівельний мішок і викинув у ставок неподалік від будинку. Фігуранту оголосили підозру за статтею 115 КК України (“Умисне вбивство”), він зізнався у скоєному та співпрацює зі слідством.

Скандальні повороти у справі Миколи Харківського

190746.jpg

Фото: Редпост

31 грудня силовики передали до суду обвинувальний акт у справі про смертельну ДТП на проспекті Гагаріна. Нагадаємо, трагедія сталася ще 26 жовтня. 16-річний водій Infiniti проїхав на заборонний сигнал світлофора і зіткнувся з автомобілем Chevrolet Aveo. В результаті ДТП водій другої машини загинув на місці. Підлітка разом з ще трьома постраждалими з його машини доставили в лікарню, де він спробував заявити про викрадення автомобіля.

ДТП на проспекті Гагаріна: Микола Харківський гнав по місту 180 кілометрів на годину

І з моменту передачі обвинувального акту почалися дивацтва. Спершу розгляд потрапив до тієї самої судді, що вже виносила вирок Миколі Харківському у справі про стрілянину в супермаркеті. Того ж дня адвокат водія Infiniti Інна Данилова заявила, що другий учасник ДТП був сильно п’яний. Пізніше прокуратура підтвердила цю інформацію в судмедекспертизі.

vnutr.jpg

Загиблий Ігор Носов. Фото: Комсомольська правда в Україні

На цю заяву відповіли Дочка загиблого Анастасія Носова та її адвокат Ігор Черняк. За словами дівчини, сторона захисту Миколи Харківського “бруднить ім’я її батька“, а юрист нагадав, що у водія Chevrolet було тільки 0,7 секунди для реакції на Infiniti, що мчить.

Бонус: ожеледь атакує

З початку січня в Харківській області опади змінюються заморозками та навпаки. В результаті тільки 4 січня до медиків швидкої допомоги звернулися 72 людини, з яких 58 — довелося госпіталізувати. Серед тих, хто отримав травми виявився навіть депутат Харківської міськради Денис Невядомський — чоловік зламав ногу, коли йшов до машини.

photo5379887387024407685.jpg

Фото: Роман Шупенко

У мерії причиною НП назвали різке погіршення погоди та брак двірників. За словами голови Департаменту з питань інформації та зв’язків з громадськістю Юрія Сидоренка, у прибиранні та посипанні вулиць було задіяно 1533 людини, що становить лише третину від необхідної кількості.

Втім, за словами директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктора Забашти, ситуація поступово поліпшується. Зараз в середньому надходить близько 50 викликів з приводу ожеледиці, приблизно в чотирьох випадках з п’яти пацієнтів відвозять до лікарень.

photo5379887387024407643.jpg

Фото: Роман Шупенко

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі