Стало відомо, хто реконструював будівлю, де стався обвал

Підрядником реконструкції нежитлових приміщень офісної будівлі по проспекту Гагаріна, 20, де стався обвал, є ТОВ “Констракшнгрупп”. Як повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”, про це стало відомо з декларації про початок підготовчих робіт, зареєстрованої на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

У Харкові через обвал мосту утворилися величезні затори

За даними Єдиного реєстру прав на нерухоме майно, всі приміщення за цією адресою належать ПрАТ “Харківський завод Оргтехніка”. Ця фірма має право на постійне користування земельною ділянкою. Бенефіціарами власника приміщень вказані Валерій Зінченко та Седрак Бароян.

У вересні ПрАТ “Харківський завод Оргтехніка” подало декларацію про початок виконання підготовчих робіт з реконструкції нежитлових приміщень підвалу, першого поверху, антресолі, другого. Третього і четвертого поверхів в нежитловій будівлі “А-4”, нежитлових будівель “Б-3”, “В-4”, “Г-4”, з надбудовою і прибудовою під адміністративні будівлі з урахуванням знесення нежитлових будівель “Д-2”, “Е-1” і “Ж-1” по проспекту Гагаріна, 20. Підрядником цих робіт вказано ТОВ “Констракшнгрупп” Ігоря Моруса та Євгена Гуткова. Авторський нагляд повинен був виконувати Олексій Рудаков, а технагляд – Юрій Дрозд.

Слід зазначити, що декларація була зареєстрована автоматично, оскільки зазначено, що це об’єкт категорії СС1. До такої категорії належать об’єкти, на яких постійно перебувають не більше 20 осіб і не більше 50 осіб тимчасово. Контролювати відповідність декларацій реальному стану речей повинна інспекція державного архітектурно-будівельного контролю міськради.

Євген Гутков — колишній депутат Харківської міськради, у 2020 році балотувався до Харківської облради від Партії “Слуга народу”, але не пройшов. Навесні 2014-го Гутков збирався стати “альтерантивним” депутатом так званої “ХНР”. Є першим віцепрезидентом “Констракшн Груп Інтернешнл”, серед проєктів компанії – комплекс “Радмір Експохолл”, Superior Hotel, елітний ЖК “Дипломат” біля Саржиного Яру. Президентом “Констракшн Груп Інтернешнл” є Ігор Морус.

У Харківській області під вагою снігу обвалився дах двоповерхового будинку

Нагадаємо, обвал стіни будівлі на проспекті Гагаріна, 20 стався 1 січня. Правоохоронці дізналися про НП 4 січня. В результаті обвалу стіни ніхто не постраждав. Як повідомив директор Департаменту з питань інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко, будинок, в якому обвалилася частина стіни, був нежитловим, там знаходилися офіси. Поруч з будівлею почалося будівництво.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі