Смертельна аварія на Окружній у Харкові: у січні у водія було призначено чотири судові засідання

Як стало відомо Newsroom з власних джерел в правоохоронних органах, за кермом Kia перебував Сергій C. Згідно з відкритими даними, які містяться в реєстрі судових справ, в січні у чоловіка мало відбутися чотири судових засідання. Три з них стосуються водіння в стані сп’яніння.

Примітно, що три адміністративні протоколи за ст. 130 Кодексу України Про адміністративні правопорушення (“керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу і швидкість реакції”) повинні були розглянути в один день – 21 січня. При цьому два засідання повинні були відбутися в Дзержинському районному суді Харкова з різницею всього в пів години. Третє планували провести цього ж дня у Червонозаводському райсуді.

Сім’я загиблих в аварії на Окружній Харкова попросила про допомогу

Ще один протокол за статтею про “незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах” планували розглянути в Дзержинському районному суді 26 січня.

Крім того, з реєстру стало відомо, що минулого року Сергія С. вже притягували до адміністративної відповідальності. Згідно з рішенням суду, в січні 2021 року чоловік не впорався з керуванням авто на слизькій дорозі, виїхав на смугу зустрічного руху по вулиці Балакірєва та врізався в легковик. Того разу постраждали тільки машини, а водієві призначили 340 гривень штрафу.

У мерії розповіли про стан дітей, які потрапили в смертельну ДТП

Нагадаємо, смертельна аварія, яка забрала три життя, сталася вранці 12 січня біля села Черкаська Лозова. За даними правоохоронців, 34-річний водій легковика Kia рухався з боку Дергачів та виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з таксі Toyota Camry. У другій машині в той момент перебувала сім’я: батьки та двоє трирічних дітей. Обидва водії та жінка померли на місці аварії, а дітей з численними травмами доставили в лікарню, де медики борються за їх життя і здоров’я. Пізніше в прокуратурі повідомили, що водій Kia неодноразово порушував ПДР і тільки минулого року на нього склали дев’ять протоколів.

Коментарі