Смертельна ДТП на Гагаріна: прокуратура підтвердила, що другий водій був п’яний

Прокуратура Харківської області підтвердила інформацію про алкогольне сп’яніння водія, який загинув у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна. Експертиза встановила цей факт ще 3 листопада, але до сьогоднішнього дня відомості не оприлюднили.

У Харківській області водій легковика на смерть збив пішохода

За даними звинувачення, ігор Носов був п’яний під час аварії. Однак у зв’язку зі смертю водія його не можна притягнути до адміністративної відповідальності. При цьому стан загиблого, вважають силовики, прямо не пов’язані з трагедією.

“Згідно з висновком автотехнічної експертизи дії водія автомобіля Chevrolet відповідали ПДР і не мають причинного зв’язку з тим, що трапилося”, — заявили в прокуратурі.

Обвинувачі вважають, що вина Миколи Харківського, який перебував за кермом Infiniti, повністю доведена. Тому алкогольне сп’яніння другого водія ніяк не вплине на розгляд. Причиною загибелі Ігоря Носова силовики називають множинні травми життєво важливих органів.

Аварія з Миколою Харківським: у крові загиблого водія Chevrolet виявили 3,65 проміле алкоголю

Нагадаємо, ввечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської сталася смертельна ДТП. 16-річний водій Infiniti проїхав на заборонний сигнал світлофора і зіткнувся з автомобілем Chevrolet Aveo. В результаті аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці аварії. Також важкі травми отримали троє пасажирів Infiniti — їх госпіталізували в реанімаційне відділення міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги. За фактом ДТП слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 286 Кримінального кодексу України (“Порушення правил безпеки дорожнього руху”). 16-річного водія Infiniti Миколу Харківського затримали, йому загрожує до восьми років в’язниці.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі