За гроші передавали окупантам дані про ЗСУ та об’єкти інфраструктури: у Києві затримали російських агентів (Фото)

Про це 21 вересня повідомили у Офісі генерального прокурора України.

Правоохоронці у столиці викрили мережу російських інформаторів. За даними слідства, троє мешканців Києва добровільно допомагали представнику спецслужб РФ у проведенні підривної діяльності проти України. Фігуранти здійснювали фото та відеофіксацію об’єктів критичної інфраструктури у столиці. Крім цього, вони збирали інформацію про військові об’єкти, наявність блокпостів та спостережних пунктів, зміцнення та перебування там військовослужбовців ЗСУ. Зібрані дані за гроші агенти передавали рашистам за допомогою месенджера.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Двом фігурантам повідомили про підозру за фактом державної зради, ще одному – за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України. Наразі чоловіки перебувають під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі