Смертельна ДТП за участю вантажівки: харківський суд амністував винуватця

Московський районний суд Харкова виніс вердикт у справі про смертельну аварію на перехресті проспекту Льва Ландау та вулиці Халтуріна. Фігурант не визнав своєї провини та зажадав його амністувати. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

ДТП з фурою в Харкові: у службі таксі розповіли про водія та допомогу загиблим

Трагедія сталася 5 листопада 2016 року. Водій бетономішалки КАМАЗ виїхав на перехрестя на заборонний сигнал світлофора, через що зіткнувся з ВАЗ-211040. Водій легковика від отриманих травм загинув на місці.

В ході розгляду уродженець Івано-Франківської області не визнав своєї провини. Він стверджував, що не бачив другу машину перед зіткненням. При цьому чоловік підтвердив, що не зупинився на стоп-лінії та виїхав на перехрестя, тому що “всі так роблять”. Водій також попросив про амністію, оскільки виховує малолітню дочку.

 

За порушення правил безпеки дорожнього руху суд засудив фігуранта до чотирьох років позбавлення волі з дворічною забороною керувати транспортними засобами. Однак за Законом України “Про амністію у 2016 році” його звільнили й від основного, і від додаткового покарання. З компанії “Автобуд-350”, якій належить бетономішалка, постановили стягнути майже 254 тисячі компенсації моральної та матеріальної шкоди. Вердикт може бути оскаржений в апеляції протягом 30 днів.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі