Спілка пасічників, благодійний фонд і нерухомість: які фірми в Харківській області арештували через власників-росіян

Наприкінці вересня суд наклав арешт на корпоративні права 17-ти фірм, серед засновників яких є громадяни рф та Білорусі. Про це йдеться в ухвалі Київського районного суду міста Харкова. Як повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”, у переліку багато фірм, діяльність яких знаходиться в стадії припинення. 

Найцікавішою фірмою зі всього переліку є ТОВ “Вінс Груп”, яка володіє 9 об’єктами нерухомості. Третиною підприємства володіє громадянка рф Юлія Полупан. Компанія зареєстрована за адресою Зміївського ринку, а серед засновників є Сергій Болдирєв та ТОВ “Беласко”. Вони є співзасновниками багатьох ринків у Змієві та Харківській області. 

Майно екснардепа з Харькова на 600 млн грн передали державі

У переліку заарештованих компаній опинилися ТОВ “Ікс технології”, яке займається виробництвом парових котлів та “Про Енерджи Інжинірінг”. Серед засновників є громадянин рф Олександр Шомін. 

Також арештували ПТ “Крещик і компанія ресурси”, зареєстрована у Чугуєві. ТОВ “Веста” з Чугуєва займається продажем фармацевтичних препаратів. Засновницею компанії є громадянка рф Олена Кравцова. Компанія “Флотатех” зареєстрована у Чугуєві, засновником та директором є громадянин рф Олег Ватта. Ще одна фірма з Чугуєва – ТОВ “Паллауєвентс” – створена лише два роки того та записана на громадянина Білорусі Владіслава Куліковського.

Також наклали арешт на майно Спілки пасічників Вовчанського району. Серед засновників організації є мешканець Білгороду Сергій Багаліка. Є у переліку й благодійний фонд “Шлях назустріч” з Чугуєва, оформлений на росіянина Артура Думу.





Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі