Збирав для окупантів дані про військові об’єкти: російського агента засудили до 15 років ув’язнення

Суд Запоріжжя засудив російського агента на п’ятнадцять років позбавлення волі. Про це 12 вересня повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, фігурант виконував завдання своєї невістки – мешканки тимчасово окупованого Мелітополя, яку завербували спецслужби окупантів після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Засуджений мав спостерігати за переміщенням підрозділів Сил оборони України та фотографувати стратегічні й військові об’єкти. Отриману інформацію чоловік надсилав куратору. Надалі окупанти використали дані для планування та підготовки серії ракетно-артилерійських обстрілів містом.

Правоохоронці затримали зловмисника під час передачі ворогові розвідданих про місця дислокації складів із військовою технікою та боєприпасами.

Чоловіка визнали винним за статтями 111 (“державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану”) та 28 (“вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою”) КК України.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі