Споювали та вбивали заради квартир: у Харкові затримали банду “чорних ріелторів”

Слідчі поліції завершили розслідування діяльності злочинного угруповання, яке відбирало квартири у самотніх харків’ян. На рахунку зловмисників близько 50 злочинів, вони заволоділи нерухомістю на загальну суму понад 8 мільйонів гривень. Слідчі також довели два епізоди вбивства потерпілих.

У Харкові судитимуть банду, яка привласнювала квартири пенсіонерів

Як розповів Олександр Мартиш, начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Харківській області, поліцейські розслідували справу понад два роки. Встановлено, що у 2019-2020 роках зловмисники відбирали житло в одиноких людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. У деяких жертв викрадали документи на право власності, інших споювали або незаконно утримували до того моменту, поки вони підписували потрібні документи. Потім нерухомість продавали, а виручені гроші розподіляли між членами банди. Деяких потерпілих, побоюючись викриття, вбивали.

Як розповіла старший слідчий Євгенія Кадинцева, одного з чоловіків зловмисники обманом вивезли з квартири в будинок в село. Там йому підмішували в їжу та напої речовини, які спровокували зупинку серця. Іншу потерпілу харків’янку задушили, а її тіло сховали на території присадибної ділянки. Ще двох людей, яких утримували в приватному будинку, вдалося врятувати в ході спецоперації.

У злочинах підозрюють десять осіб. Правоохоронцям вдалося зафіксувати розмови зловмисників: вони цинічно обговорювали свої вбивства та планували подальші злочини.

Справу направили до суду для розгляду по суті. Максимальне покарання, яке загрожує учасникам банди за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, – довічне позбавлення волі.

У Харкові знайшли дві квартири, де прописані в сумі 400 осіб

Нагадаємо, раніше в Харкові відправили під суд чоловіка та жінку, які незаконно заволоділи двома квартирами на проспекті Тракторобудівників і вулиці Валентинівській. Знаючи про те, що житло неприватизоване, пара за підробленими документами зареєструвала право власності на нерухомість на підставних осіб. Після цього шахраї знаходили людей в скрутному матеріальному становищі для укладення фіктивних угод і незаконної перереєстрації права власності на квартири.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі