Справа про тортури: судити охоронців Кернеса продовжать у грудні

Засідання у справі, в якій обвинуваченими проходять мер Харкова Геннадій Кернес, а також двоє його охоронців Віталій Блинник і Євген Смицький, продовжать через місяць.

Під час засідання, яке відбулося 22 листопада, заслухали двох свідків з боку захисту.

Як повідомили сьогодні в пресслужбі Київського районного суду Полтави, в якому справу слухають з 2016 року, процес планують продовжити 20 грудня о 10:00.

Справа про тортури: у суді допитали майстра манікюру Кернеса

Нагадаємо, понад п’ять років тому правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців — Віталія Блинника і Євгена Смицького. За даними слідства, бодігарди за наказом градоначальника викрали та побили євромайданівців Сергія Ряполова та Олександра Кутяніна. Підозрюваним інкримінували три статті Кримінального кодексу – 127 (“тортури”), 129 (“погроза вбивством”) і 146 (“незаконне позбавлення волі”). Київський районний суд Полтави закрив справу через систематичну неявку прокурорів, однак сторони оскаржили дане рішення. В апеляції призначили повторний розгляд у першій інстанції. Потерпілій Сергій Ряполов підтримав цей вердикт і заявив, що “знає, як виграти другий раунд”.

Коментарі