Справа про тортури: в суді допитали майстриню манікюру Кернеса

16 серпня у Київському районному суді Полтави розпочалося слухання справи, в якій обвинуваченими проходять колишній мер Харкова Геннадій Кернес, а також двоє його охоронців Віталій Бліннік та Євген Сміцький.

Відеотрансляція з залу суду доступна на сайті “Судової влади”.

Свідок розповіла, що відбувалося 25 січня 2014 року – в день, коли за версією слідства, Кернес разом з охоронцями викрав та побив двох активістів харківського Евромайдану.

Суд повторно раохгляне справу Кернеса про тортури

Тетяна Авдєєнко згадала, що ввечері вона приїхала в готель “Національ”, щоб зробити тодішньому меру манікюр та педикюр. Майстриня також повідомила, що в той день Кернеса супроводжували Євген Сміцький, Віталій Бліннік, Сергій Марчук, а також брати Власенки.

Процедура тривала дві години в робочому кабінеті мера, де також знаходився тодішній віце-мер Ігор Терехов.

Свідок зазначила, що інших людей в готелі в той день не бачила, також вона повідомила, що в її присутності Кернес нікому не віддавав розпорядження кого-небудь побити.

Гайсинська стала власницею особняка біля Дзеркального струменя

Нагадаємо, більше чотирьох років тому правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців – Віталія Блінніка і Євгена Сміцького. За даними слідства, бодігарди за наказом градоначальника викрали і побили евромайданівців Сергія Ряполова і Олександра Кутяніна. Підозрюваним інкримінували три статті Кримінального кодексу – 127 (“тортури”), 129 ( “погроза вбивством”) і 146 (“незаконне позбавлення волі”). Київський районний суд Полтави закрив справу через систематичну неявку прокурорів, проте сторони оскаржили це рішення. В апеляції призначили повторний розгляд у першій інстанції. Потерпілий Сергій Ряполов підтримав цей вердикт і заявив, що “знає, як виграти другий раунд”.

Коментарі