Стріляв по людях і перебуває на умовному терміні: що відомо про водія Infiniti

Неповнолітній харків’янин Микола Харківський, якого затримали після смертельної ДТП на проспекті Гагаріна, вже неодноразово потрапляв у поле зору закону. Два роки тому він фігурував у справі про хуліганство із застосуванням зброї, а за місяць до трагедії хлопець порушив правил дорожнього руху.

“Слава Богу, вона була в іншій машині”: ексдепутат міськради спростував інформацію про загибель дружини в ДТП

У листопаді 2019 року в Харкові пролунала історія зі стріляниною у супермаркеті “Таврія В”. Тоді в поліцію звернулася жінка і заявила, що підліток вистрілив спочатку їй в обличчя з пневматичної зброї, а потім – у її 20-річного сина. Обох постраждалих доставили для огляду в невідкладну допомогу. У харків’янки медики діагностували гематому верхньої щелепи, а у хлопця – садна на голові та синець на шиї.

photo_2019-11-07_14-19-37.jpg

Постраждалий хлопець. Фото: ХС

Стрілка затримали на місці події. Ним виявився 14-річний на той момент Микола Харківський. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 296 КК України (“хуліганство із застосуванням зброї”).

Пізніше справу перекваліфікували за статтею 122 КК України (нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості). Вирок було винесено у липні цього року. Суддя Тетяна Янцовська (раніше входила до колегії у справі про “рюкзаки Авакова“) вирішила обмежитися двома роками позбавлення волі з випробувальним терміном в один рік. Фігуранта також зобов’язали виплатити постраждалим 23 тисячі гривень. Таким чином, на момент ДТП підліток був на умовному терміні.

 

Місяць тому Микола Харківський порушив правила дорожнього руху. Поліцейські зупинили автомобіль Dodge, за кермом якого був підліток. З’ясувалося, що він керує машиною без прав водія. На хлопця склали адмінпротокол, який п’ять днів тому передали до суду. Засідання має відбутися 9 листопада.

5d8be-clip-72kb.png

На своїх сторінках у соцмережах харків’янин неодноразово хвалився агресивним стилем водіння. У харківських Telegram-каналах опублікували низку відео, знятих самим “героєм” чи очевидцями на дорогах.

 

 

 

За фактом вчорашньої аварії слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 286 КК України (“порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людини”). Якщо вина фігуранта буде доведена, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі