Суд арештував активи харківської фірми, яка належить громадянці РФ

Київський райсуд Харкова наклав арешт на корпоративні права чотирьох компаній з Харкова, Львова та Дніпра на загальну суму близько 72 млн грн. Як встановила СБУ, кінцевим бенефіціаром 4 фірм є громадянка країни-агресора з Тамбова.

Майно екснардепа з Харькова на 600 млн грн передали державі

Ці компанії займаються роздрібною торгівлею непродовольчими товарами по всій території України. Свої прибутки кожна з цих фірм перераховувала власниці, яка у свою чергу сплачує податки до держбюджету рф. У такий спосіб фактично відбувалось фінансування військової агресії росії проти України.

Служба безпеки також встановила, що статутні капітали чотирьох вказаних фірм сформовані за рахунок «відмитих» доходів «головної» харківської компанії, активи якої за матеріалами СБУ були арештовані ще у червні 2022 року.

304 мільйони гривень сина Януковича передали ЗСУ

Наразі триває передача активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). СБУ продовжує досліджувати всі обставини роботи цих підприємств у рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі