Суд виніс вирок харків’янину, який закликав південний схід “приєднатися до РФ”

Червонозаводський районний суд Харкова виніс вердикт у справі про заклики до сепаратизму. Автор визнав свою провину та пояснив публікації тим, що не міг знайти роботу й негативно ставився до української влади. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

“Харків завжди належав РФ”: чоловік отримав умовний термін за заклики до сепаратизму

За даними слідства, 11 березня 2021 року харків’янин зареєстрував фейковий акаунт у Facebook. З нього він публікував записи про нібито “єдності” РФ і України, а потім поширював їх у загальнодоступних групах. Фігурант також закликав південні та східні регіони нашої країни “приєднуватися” до Росії.

У ході розгляду чоловік визнав провину. Він також заявив, що розкаявся в скоєному та змінив свої погляди щодо єдності України. За посягання на територіальну цілісність суд засудив жителя Харкова до трьох років позбавлення волі з роком випробувального терміну. Наразі вердикт не набув чинності та може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі