Суд виніс вирок поліцейським, які обікрали злодія на 42 мільйони гривень

Харківська обласна прокуратура планує оскаржити вирок двом співробітникам правоохоронних органів, яких засудили за грабіж, розбій і перевищення службових повноважень. Про це повідомили в пресслужбі силовиків.

У Харкові виправдали двох ексміліціонерів, які везли вибухівку з “ЛНР”

За даними слідства, у квітні 2016 року в поліцію звернулася мешканка Дніпропетровської області. Жінка розповіла, що у неї вкрали ювелірні вироби та велику суму готівкою. Гроші й коштовності знаходилися у неї на зберіганні, а належали іншим особам.

Розшуком викраденого займалися співробітники Дніпровського райвідділу. Спочатку вони незаконно проникли в будинок одного зі свідків, обшукали приміщення та забрали мобільні телефони. Потім поліцейським вдалося знайти і самого злодія. Шляхом погроз фігуранти змогли з’ясувати, де знаходяться гроші. Невдасі злочинцеві дали невелику суму і наказали покинути Дніпропетровську область. Здобиччю ж “перевертнів у погонах” стали 42 мільйони гривень.

У Харкові двоє бандитів пограбували металобазу та потрапили в ДТП під час втечі

Експоліцейських визнали винними за статтями 186 (“грабіж”), 187 (“розбій”) і 365 (“перевищення службових повноважень”). Їх засудили до 10 і 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною працювати в правоохоронних органах на три роки. Прокуратура планує оскаржити цей вердикт, оскільки він не відповідає тяжкості скоєного злочину.

hop_vyrok_42_mln_grn_3.jpg

Фото: пресслужба обласної прокуратури

Нагадаємо, раніше співробітницю поліції засудили за недбалість, яка спричинила загибель тримісячної дитини. Трагедія сталася ще у 2017 році, проте вердикт був винесений тільки в травні. Тоді в лікарню привезли хлопчика в стані коми, у якого медики діагностували забій, садно і гематому лівої щоки та виснаження. Пізніше лікарі виявили сліди перелому ребер, який вже почав зростатися, і інші тілесні ушкодження. Попри зусилля лікарів, на наступний ранок малюк помер. Пізніше з’ясувалося, що і соцслужби, і поліція були в курсі знущань над дитиною. Інспектор ювенальної превенції отримала звернення, але не відреагувала на нього.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі