Суддю з Полтави підозрюють у шахрайстві та вимаганні хабара: чоловікові обрали запобіжний захід

Про це 23 серпня повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід голові одного з районних судів Полтави. Фігуранта підозрюють у отриманні хабара у розмірі $10 тисяч, шахрайстві та декларуванні недостовірних відомостей.

За даними слідства, голова одного із районних судів Полтави з корисливих мотивів спонукав громадянина дати хабар своєму колезі. За це фігурант обіцяв посприяти у задоволенні цивільного позову. Крім цього, суддя запевнив громадянина, що рішення на його користь можна отримати лише заплативши $10 тисяч. Виявилося, що вказану суму фігурант не планував передавати своєму колезі, вирішивши розпорядитися грошима на власний розсуд. Крім того, встановлено, що суддя вніс неправдиві відомості до декларації за 2020 рік, не вказавши в ній квартиру, паркомісце та автомобіль.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 190 (“шахрайство”), 369 (“пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовцю”), 366 (“декларування недостовірної інформації”) КК України.

Суд ухвалив рішення обрати щодо фігуранта запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 910 тисяч гривень. У разі внесення застави суддя має на першу вимогу зустрічатися з детективами, прокурорами, а також з’явитися до суду; повідомляти слідство про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з певними особами; здати до Державної міграційної служби України паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України. Термін дії зобов’язань – до 22 жовтня.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі