Судитимуть ще трьох прихильників “русского мира” з Харкова і області, які підтримували війну проти України

Прихильниця політики кремля з Харкова обвинувачується у колабораціній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Встановлено, що жінка, знаходячись в публічному місці, неодноразово заводила розмови з оточуючими про “неправомірність існування України”, закликала підтримувати збройну агресію рф проти нашої держави і висловлювалась на підтримку дій країни-агресора. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Агітував за РФ у черзі за гуманітаркою: мешканець Харківської області постане перед судом

Крім того, за виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України) судитимуть 59-річного чоловіка, який у травні і серпні, знаходячись в публічних місцях, повторював твердження роспропаганди щодо правомірності вторгнення рф в Україну. Шанувальник “спецоперації” виправдовував дії загарбників і схвально висловлювався на їхню адресу.

Також шанувальником “русского мира” виявився 39-річний мешканець міста Південне Харківського району. Чоловік намагався переконати своїх знайомих у правомірності поширення суверенітету рф на території нашої держави. Переконання в тому, що “Україна має неодмінно приєднатись до рф”, чоловік також озвучив правоохоронцям, які приїхали на виклик до нього.

Втім, мрії колаборанта так і залишаться нездійсненними, натомість він постане перед судом за звинуваченням у колабораційній діяльності.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі