Світ не вірить “Різдвяному перемир’ю” Путіна і вимагає закінчення війни

У Росії цинічно звинуватили Україну в порушенні різдвяного перемир’я при цьому насправді самі окупанти не припиняли вогню.

При цьому вони замовчують, що самі російські війська навіть не збиралися дотримуватися режиму тиші. Так, російські пропагандисти відкрито пишуть, що до окупаційної армії указ Путіна про перемир’я, очевидно, “не дійшов” і загарбники “насипають як зазвичай”.

Сам текст путінського “Указу” не має на увазі чіткого завдання, створюючи враження, ніби президент рф знімає з себе відповідальність за можливу непокору його розпорядженню, тому і характер документа носить якийсь “рекомендаційний” підтекст іменуючись “Зазначенням”, замість прямого і незаперечного президентського наказу.

Напередодні президент Володимир Зеленський, у своєму зверненні російською мовою до громадян Росії, відкинув оголошення Путіна про одностороннє припинення вогню з полудня 6 січня до кінця 7 січня, пояснюючи це тим, що Кремлю необхідний перепочинок на війні, щоб продовжити збройну агресію з новими силами.

“Щоб закінчити війну швидше, потрібно зовсім інше. Треба, щоб громадяни Росії знайшли в собі сміливість хоча б на 36 годин, хоча б на Різдво звільнитися від свого ганебного страху перед однією людиною в Кремлі”, — сказав Зеленський.

Він підкреслив, що зупинити війну — це означає припинити агресію вашої держави.

“Навіть коли ваші ракети і дрони не б’ють по наших містах, терор на окупованих територіях триває. Ніяких перепочинків ви українцям не даєте… і війна закінчиться тоді, коли ваші солдати підуть геть, або ми їх виженемо”, — акцентував Володимир Зеленський.

Втрати все-таки є? РосЗМІ підтвердили смерть щонайменше 500 мобілізованих

Президент США Джо Байден своєю чергою заявив, що він не має бажання реагувати на висловлювання Путіна.

“(Путін) був готовий бомбити лікарні, дитсадки і церкви 25-го (грудня) і на Новий рік. Я вважаю, що він шукає перепочинку”, — резюмував президент США.

Представник американського Державного департаменту Нед Прайс також висловив думку, стосовно сумнівної та ганебної позиції президента РФ.

“Якби Росія дійсно була серйозною щодо миру, щоб покласти край цій війні, то вона б вивела свої війська з суверенної території України. Саме це було б припиненням війни. Саме це ми закликали Росію зробити. До цього закликають українці. Весь світ закликає Росію зробити це”, — зазначив Нед Прайс.

Витрати рф на підтримку “ДНР” та “ЛНР” будуть тільки зростати — британська розвідка

Президент Європейської Ради Шарль Мішель на своїй сторінці в Twitter написав українською мовою пост на підтримку спільної думки, що в даній ситуації “є агресор — Кремль, і жертва: український народ. Виведення російських військ – єдиний серйозний спосіб відновлення миру і безпеки”.

“Оголошення про одностороннє припинення вогню є таким же фальшивим і лицемірним, як і незаконні і гротескні анексії і супутні референдуми”, — заявив чиновник ЄС.

“36-годинна пауза в російських нападах не зробить нічого для наближення перспектив миру. Росія повинна назавжди забрати свої війська, відмовитися від нелегального контролю над українськими територіями і покласти край своїм варварським нападам на невинних цивільних”, — заявив британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі, також висловивши свою позицію в Twitter.

Коментарі