Трохи “понтовий” і дуже любить зелень: сусіди розповідають про 16-річного водія Infiniti

Центр Харкова. Прекрасний вид з вікна на однойменну річку і нещодавно встановлений світловий фонтан. Гімназійна набережна, 18. Саме тут мешкає Микола Харківський – 16-річний підліток, якому оголосили підозру за смертельну ДТП на проспекті Гагаріна. Кореспондент Newsroom поспілкувався із сусідами сім’ї – і зібрав відгуки про хлопця.

Стало відомо, чим займаються батьки 16-річного водія Infiniti і де він навчався

Адреса неповнолітнього водія з’явилася в мережі ще вчора ввечері, і це не могло не позначитися на місцевих жителях. На ранок один із під’їздів дев’ятиповерхівки виявився розписаний погрозами та образами. “Тобі не втекти”, “помри”, “виродок”, “розстріляти”, “вбивця” – такими написами рясніли вхідні двері, стіни та асфальт біля будинку. Однак, як з’ясував Newsroom, невідомі месники помилились адресою.

photo_2021-10-27_15-14-57.jpg

Фото: Newsroom

Втім, після цих подій мешканці під’їзду, де Микола живе разом із мамою, не надто охоче спілкуються із журналістами. За їхніми словами, підліток не вирізнявся якоюсь неадекватною поведінкою та піклувався про зелені насадження у дворі.

“Звичайний хлопець, 16 років йому. Нічого за ним не помічали. Квіти постійно поливав на вулиці”, – розповіла кореспондентові Newsroom молода пара.

photo_2021-10-27_19-31-06.jpg

Фото: Newsroom

Ще один сусід розповів, що познайомився з мамою Миколи, коли зловмисники розбили вікно і обікрали її машину.

“Дивлюсь, якісь папірці валяються. Там були документи на цю квартиру, на іншу, на гараж і статутні документи на НП. Зробити з ними нічого не можна, а відновити – досить складно. Чого я людині буду шкоду робити? Зайшов, заніс, вона мені чи 50, чи 100 доларів дала, “я вам віддячу”, – розповідає Віталій.

1ac53-clip-40kb.png

Скриншот Newsroom

З самим хлопцем харків’янин спілкувався небагато. За його словами, всього в сім’ї четверо дітей – сам Микола, його молодший брат і двоє немовлят, які нещодавно народилися. Підліток розповідав, що “займається м’ясом” і іноді працює у нічні зміни (зазначимо, що в соцмережах з’являлася інформація про те, що батько неповнолітнього водія торгує м’ясом, але офіційно ці дані не були підтверджені).

“Та я ось по ночі м’ясо приймаю, всі справи”. Ще він тут постійно займається деревами, щось полити, посадити у дворі. Я колись зробив столик і лавочки, він одразу підійшов – Навіщо ти дерево спиляв? – розповідає харків’янин.

b98a4e891efdb741dbd3bd647bb8.jpeg

Будинок на Гімназійній набережній. Фото: kharkovestate.com

За словами сусіда, після інформації про ДТП він сумнівався, що винуватцем міг бути саме Микола. Виною тому стала плутанина з машинами та особистим життям підлітка – той казав, що має “дружину”, а нещодавно ремонтував у дворі синій ВАЗ-2101. Проте наш співрозмовник не виключає, що той міг так називати свою дівчину.

Визнаємо, ми теж засумнівалися, що “герой” зведень новин і Микола з Гімназійною набережною – одна і та ж людина. Однак на користь цієї версії кажуть кілька факторів:

По-перше, сусід сім’ї розповів, що мати підлітка має автомобіль Dodge. Саме на ньому патрульні зупинили Миколу у вересні нинішнього року, після чого на хлопця було складено два адмінпротоколи.

По-друге, сусіди стверджували, що підліток активно займається рослинністю у дворі. Про це батько фігуранта заявив в інтерв’ю виданню “Обозреватель“, яке було опубліковано вже після нашого спілкування з мешканцями багатоповерхівки, але до публікації цього матеріалу.

По-третє, місцеві жителі підтвердили, що хлопець із розбитою головою на фотографіях схожий на їхнього сусіда.

photo_2021-10-27_09-42-36.jpg

Протокол, де згадується той самий Dodge. Фото: Євген Зуб

Нагадаємо, за фактом смертельної ДТП на проспекті Гагаріна відкрили кримінальне провадження за статтею 286 КК України (“порушення правил безпеки дорожнього руху”). Наразі Миколу Харківського затримано і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Завтра має відбутися засідання, де хлопцю оберуть запобіжний захід. У разі, якщо провину водія буде доведено, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі