Турнір з боксу в Люботині зібрав 70 спортсменів

Під Харковом відбувся 18-й щорічний турнір з боксу. У змаганнях взяли участь 70 спортсменів трьох вікових категорій, в тому числі п’ять боксерів-важковаговиків. Наймолодшим учасникам було по 10 років, найстаршим – 26. Турнір був присвячений Дню визволення Люботина та Дню фізичної культури й спорту.

Як розповідає один із організаторів турніру, тренер вищої категорії Володимир Ткаченко, ці змагання – одні з найважливіших в регіоні. На відміну від традиційних обласних турнірів, тут були представлені кілька вікових категорій (від 10, від 14 і від 18 років), а на ринг виходили і майстри спорту, і новачки в боксі.

lyub2.png

“Наш турнір має довгу історію, мав статус міжнародного, залучав спортсменів чотирьох країн, – згадує Володимир Ткаченко. – Але останні чотири роки ми переживали складні часи, проте не сумніваємося, що при існуючій підтримці турнір знову вийде на міжнародний рівень”.

За словами тренера, зараз турнір і люботинський бокс підтримує місцева влада та бізнес: на змагання приїхали заступник міського голови В’ячеслав Рубан, депутат міської ради Андрій Романченко, підприємець Юрій Болдовський. Постійно підтримує турнір Євген Оберемок, який сам тренувався в Люботинській секції боксу.

lyub3.png

“Мене дуже радує, коли я бачу, як на рингу поряд з досвідченими бійцями з’являються молоді хлопці. Зараз вони в різних категоріях, звичайно, але це дає надію, що бокс у Люботині буде жити і розвиватися, – вважає Євген Оберемок. – Я багато запозичив з тренувань для себе: наполегливість, уміння планувати свої дії, любов до здорового способу життя. Упевнений, що спорт врятував в Люботині не одну долю, дав надію на майбутнє для молоді. Це найважливіше для громади”.

Організатори також зазначають, що у турніру є додаткові завдання: патріотичне виховання та налагодження зв’язків між боксерами та тренерами різних міст і районів. Можливість регулярно зустрічатися на рингу з представниками різних шкіл і стилів допомагає спортсменам ставати з кожним роком краще, вважають організатори турніру.

Теги:

Коментарі