У центрі Харкова ведеться незаконне будівництво на території старовинного маєтку: його власником є митрополит УПЦ МП

22 липня на сторінці “Український Харків” у Facebook з’явилось повідомлення, що “прямо зараз у Харкові під приводом “реконструкції” у всіх на очах відбувається руйнування будівлі на одній із найдавніших вулиць міста – Бурсацькому узвозі”.  

Харьковский митрополит скупил элитной недвижимости на десятки миллионов долларов

Депутатка Харківської міськради Ірина Гончарова побувала на місці будівництва.

“Колишній особняк Штейфонів 1830-х років побудови. Останні тижні ведуться незрозумілі будівельні роботи. Будівництво не огороджене. Інформаційні щити відсутні. Сьогодні будівельників там не було. На місці дізналася, що будівельники з’являються зрідка. Кілька разів приїздила поліція і зупиняла роботи. Це ознака нахалстрою, значить зовсім ніяких дозвільних і проектних документів немає. Всі ми знаємо, як поліція уникає зупиняти незаконні роботи. Для будівництва висотки ділянка не придатна. До будинку літерою П примикає інша будівля, комунальна, там працює районний Зеленбуд, працівники якого і надали мені інфу як депутату. По факту питань більше ніж відповідей. Не відомо навіть, хто регулярно викликає поліцію”, – написала Ірина Гончарова у на своїй сторінці у Facebook.

Як дізнався “Харківський антикорупційний центр” з реєстру нерухомості, власником старовинного маєтку за адресою Бурсацький узвіз, 6 є ТОВ “Лакі Траст”. Засновниками фірми є митрополит Харківський та Богодухівський УПЦ МП Онуфрій (Олег Легкий) та його брат Яромир Легкий, який працював секретарем-референтом Харківської єпархії УПЦ МП. 

Яромир Легкий запам’ятався тим, що його близько десятка разів зупиняли за водінням у стані алкогольного сп’яніння.

Щодо земельної ділянки під будівлею на Бурсацьком узвозі : її орендувала ПАТ “Компанія “Дніпро”, серед співвласників якої значиться Тамара Цикова, яка, за даними ЗМІ, є тещею Павла Лазаренка, колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренко, засудженого в США за розкрадання державного майна в особливо великих розмірах та відмивання грошей.

У реєстрі зазначено, що оренда була розрахована до 2020 року, а ділянка має використовуватись для експлуатації офісної будівлі. Також у реєстрі йдеться про те, що “на орендовану земельну ділянку встановлені обмеження: заборона самовільної забудови; заборона зміни цільового призначення”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі