У Дніпрі працівник фармкомпанії наводив російські ракети на ТЕС і шукав, де розташоване ППО

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного ворожого поплічника у ході контрдиверсійних заходів на Дніпропетровщині.

Російський агент працював у Дніпрі у фармацевтичній компанії і займався поставками лікарських препаратів, під час яких збирав розвіддані про підрозділи ЗСУ.

У Києві СБУ затримала організаторів російської “фабрики тролів” (Фото)

Як повідомили у пресслужбі СБУ, насамперед шпигун намагався виявити бойові позиції сил протиповітряної оборони і розташування штабів оперативного командування українських військ. Також чоловік передавав агресору локації місцевих об’єктів тепло- та енергозабезпечення. Ворожий агент звітував співробітникам російського ГРУ про наслідки повітряних атак по цих об’єктах, зокрема по Придніпровській ТЕС. Фото з прив’язкою до місцевості та детальним описом відправляв через закриті канали зв’язку.

Контррозвідники СБУ затримали агента на спробі збору розвідувальної інформації про українські об’єкти. Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного правоохоронці виявили мобільні телефони із доказами листування з представником російської спецслужби.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили поплічнику ворога про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав зловмиснику міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі