У Києві СБУ затримала організаторів російської “фабрики тролів” (Фото)

Кіберфахівці Служби безпеки нейтралізували прокремлівську “фабрику тролів” у Києві.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в Telegram.

За даними слідства, підривну діяльність на Київщині організували двоє місцевих жителів, які розсилали у соцмережах заклики заохочувати збройний напад на Україну та виправдовували воєнні злочини російських окупантів. Комп’ютерне обладнання для проведення “інформударів” та комунікації з російськими кураторами вони встановили у власних приміщеннях у Києві та Білій Церкві.

Для масового “покриття” інтернет-простору зловмисники залучали нових учасників для створення “пропагандистського осередку” кремля. Щоб збільшувати чисельність “аудиторії”, використовували сотні Бот-акаунтів і від їх імені поширювали повідомлення з російською пропагандою. Як першоджерело для ботоферми використовували Телеграм-канал Московського пропагандиста Юрія Подоляки — російського блогера, який налічує понад 2,7 млн передплатників. “Тролі “поширювали його публікації через репости або під виглядом “власних” публікацій у соцмережах.

СБУ проведе в Харкові антитерористичні контрдиверсійні заходи

В ході обшуків в місцях проживання злочинців правоохоронці виявили смартфони та комп’ютери, на яких зберігалися докази їх злочинних дій.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили двом фігурантам з Києва про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Судом зловмисникам обрано запобіжний захід для запобігання ухиленню їх від кримінальної відповідальності.

Триває розслідування для притягнення всіх винних до відповідальності.

Коментарі