У Гостомелі заарештована група викрадачів мурала Бенксі

Зловмисники були затримані після зняття частини стіни, на якій знаходиться фреска.

Про це повідомляє Art News.

Йдеться про мурал, на якому зображена жіноча фігура в халаті з бігуді, в протигазі з вогнегасником. Бенксі підтвердив своє авторство цього та ще семи муралів на території України.

“Група людей намагалася вкрасти мурал Бенксі. Вони вирізали роботу зі стіни зруйнованого росіянами будинку”, – повідомив губернатор Києва Олексій Кулеба на своєму телеграм-каналі.

“Осіб затримали на місці. Вдячний поліції та військовим за оперативне реагування.
Графіті не пошкоджене та знаходиться у правоохоронців, поки тривають слідчі дії.” — зазначив Кулеба.

Крім того, губернатор Києва запевнив, що доля муралу в надійних руках та консультації щодо зберігання та подальшої долі графіті вже ведуться з представниками Міністерства культури та інформаційної політики та Гостомельською громадою.

У центрі Харкова на стінах постраждалих від обстрілів будинків “Культурний десант” малює котиків (Фото)

“Наголошу, що роботи Бенксі на Київщині знаходяться під охороною поліції. Адже ці зображення є символом нашої боротьби проти ворога. Це історії про підтримку та солідарність всього цивілізованого світу з Україною. Зробимо все, щоб зберегти витвори вуличного мистецтва, як символ нашої майбутньої Перемоги.” — додав губернатор.

Відомо, що мурали британського художника вже піддавалися крадіжкам в минулому. У 2019 році в Парижі був викрадений мурал, намальований на дверях аварійного виходу театру “Батаклан”. На ньому була зображена жінка в жалобі. Цей мурал був створений у 2018 році в пам’ять про загиблих людей внаслідок терактів у 2015 році. Зловмисники були заарештовані, постали перед судом і були визнані винними в крадіжці.

Коментарі