У Харківській області пенсіонерку вивезли з обстрілюваного селища на танку

У Харківській області онук на танку забрав бабусю з-під обстрілів.

Про порятунок жінки розповіло “Суспільне”.

77-річна Марія Чорнуха жила в селищі Лісове, що знаходиться в районі Окружної, недалеко від “Фельдман Екопарку”. У будинку Марії вікна вилетіли після перших вибухів 24 лютого.

Як розповіла жінка, селище покинули майже всі жителі, залишилося не більше п’яти осіб. У квітні виїхати через обстріли вже було неможливо. Марії подзвонила дочка і повідомила, що за нею приїдуть.

Свою бабусю приїхав забрати онук на танку. Виїжджати довелося під гуркіт ворожого обстрілу.

Священник і монахиня отримали поранення від обстрілу росіян під Харковом

Марія Чернуха залишилася в Харкові. Щоб допомогти собі впоратися зі стресом, пенсіонерка займається спортом, робить вправи для дихання і записує свої мрії та причини бути щасливою в зошиті — це частина психологічної терапії.

“Я раніше, коли приходила в лікарню, бачила табличку “психолог” на кабінеті та думала, що туди не піду. А коли пішла, то забула про “бухі” і “бахи”. Ми так глибоко розмовляли. Багато що у мене залишилося позаду. Я все пам’ятаю, я все знаю, але я відчула полегшення”, — розповіла жінка.

Раніше пенсіонерка записувала в зошит спогади про війну, проте тепер Марія записує в щоденнику мрії та думки про любов до життя. Цими думками ділиться і з двома онуками, які служать в армії.

Коментарі