У Харкові затримали громадянина РФ, підозрюваного в організації замовного вбивства

Чоловік з квітня перебував в міжнародному розшуку. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі ГУ НПУ в Харківській області.

Правоохоронці отримали інформацію про те, що в Харкові ховається громадянин Російської Федерації, підозрюваний в організації замовного вбивства.

Харківська поліція запобігла замовленому вбивству бізнесвумен з Черкас

За даними слідства, у квітні 2013 року на території підземної стоянки в місті Ульяновськ невідомий скоїв два постріли в голову з невстановленої зброї в голову чоловіка. Потерпілому вдалося вижити. Під час розслідування правоохоронцям вдалося з’ясувати, що до організації злочину причетний 52-річний фігурант. 30 квітня 2021 року Ленінський районний суд міста Ульяновськ обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

СБУ врятувала харківського фермера від тортур і вбивства

3 серпня харківські силовики затримали громадянина Російської Федерації. Чоловіка доставили до районного управління поліції. Зараз вирішується питання про його екстрадицію в РФ для притягнення до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше силовики затримали чоловіка, якого десять років розшукував Інтерпол. СБУ спільно з поліцією встановили, що фігурант у 1997-2011 роках входив до складу угруповання, на рахунку якого ряд резонансних замовних вбивств, розбоїв, актів вимагання та викрадень людей. Банда діяла на території всього СНД. На її рахунку понад 20 жертв. Згідно з даними силовиків, уродженець однієї з країн ближнього закордоння переховувався в Україні та регулярно міняв імена, а також місця проживання. При цьому він встиг одружитися та завести сім’ю.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі