У Харківській області аграрії розорали землю з курганами – прокуратура

Місцеве аграрне підприємство зайняло майже три гектари землі, яка знаходиться під охороною держави. Про це повідомили 29 липня в прокуратурі Харківської області.

Під час досудового розслідування обвинувачі з’ясували, що головний агроном вирішив зорати дві ділянки землі, щоб збільшити площі посівів пшениці та соняшників. Таким чином, приватне аграрне підприємство самовільно зайняло майже три гектари землі на території Дворічанської селищної ради.

Виявилося, що на ділянках, які вирішили засадити злаками, знаходяться кургани, які визнані пам’ятками археології місцевого значення та охороняються Законом України “Про охорону археологічної спадщини”.

Прокурори повідомили головному агроному про підозру за фактом “самовільного зайняття земельних ділянок” (ч. 2 ст. 197-1 КК України). Максимальна санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі.

Прокуратура вимагає повернути навчальному закладу ділянку землі вартістю 82 мільйони гривень

Нагадаємо, раніше Newsroom повідомляв про те, що в Харкові суд повернув у власність територіальної громади землю в Лісопарку вартістю близько 60 мільйонів гривень. За інформацією обвинувачів, ще у 2014 році міськрада безплатно виділила ділянку в три гектари одному з житлових кооперативів. При цьому рішення було прийнято з порушенням чинного законодавства, тому члени ЖБК насправді не потребували поліпшення житлових умов. Справа неодноразово розглядалася різними судами. В результаті Східний апеляційний господарський суд прийняв позицію прокуратури та повернув землі у власність міста.

Коментарі