У Харківській області бізнес заплатить штрафи на 100 тисяч за продаж російських цукерок

Держпродспоживслужба в Харківській області зняла з реалізації кондитерські вироби з РФ. Російські цукерки заборонили ввозити ще у 2015 році, але продукція продовжує потрапляти в наш регіон завдяки контрабанді.

Під Харковом СБУ заблокувала жителям російські канали

У Харківській області знайшли солодощі від московських фабрик “Перемога” та “Червоний Жовтень”, кондитерського концерну “Бабаєвський” та фірми “Акконд” з Чебоксар. На тих, хто торгував підсанкційними цукерками, накладені штрафи на загальну суму в 100 тисяч гривень.

“Оскільки продукція завозиться на територію нашої країни незаконно, її безпека не перевіряється. Отже, ризики несуть як ті, хто продає такі цукерки, так і ті, хто їх купує”, — заявила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Служба також просить громадські організації та небайдужих жителів Харківської області повідомляти про випадки продажу контрафактних виробів. Це можна зробити за телефоном (057) 725-19-00 або електронною поштою [email protected].

61c3442eaa6d4770490416.jpg

Фото: kh-consumer.gov.ua

Нагадаємо, раніше на російсько-українському кордоні затримали дві машини з контрабандою. На кордоні зупинили два Уази, в яких виявили партію автомобільних запчастин, майже 4500 пачок сигарет та атрибутику російських силовиків – кокарди, зірочки на погони, триколори. Правоохоронці з’ясували, що провезти товар у РФ намагалися жителі міста Вовчанськ. За попередніми підрахунками, вартість товару становить близько мільйона гривень.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі