У Харківській області фермер незаконно отримав в оренду землю на 110 мільйонів гривень – прокуратура

В Ізюмському районі місцевому жителю незаконно передали в оренду дев’ять земельних ділянок площею 366 гектарів на 110 мільйонів гривень. Про це сьогодні повідомили в регіональній пресслужбі прокуратури.

Правоохоронці з’ясували, що чоловік використовував спрощену процедуру створення фермерського підприємства. При цьому фігурант отримав ділянки без проведення земельних торгів, передбачених статтею 135 Земельного кодексу України.

У Харкові мерія незаконно передала в оренду землю під будівництво ТРЦ

Після оформлення оренди та створення фермерського підприємства, чоловік передав землю в довгострокову суборенду іншому фермеру. За даним фактом слідчі прокуратури звернулися до Господарського суду Харкова з вимогою повернути земельні ділянки сільськогосподарського призначення у власність територіальної громади.

Харківський депутат приховав свій бізнес у Криму

Нагадаємо, раніше в Харкові суд повернув у власність територіальної громади землю в Лісопарку вартістю близько 60 мільйонів гривень. За інформацією обвинувачів, ще у 2014 році міськрада безкоштовно виділила ділянку в три гектара одному з житлових кооперативів. При цьому рішення було прийнято з порушенням чинного законодавства, тому члени ЖБК насправді не потребували поліпшення житлових умов. Справа неодноразово розглядалася різними судами. В результаті Східний апеляційний господарський суд прийняв позицію прокуратури і повернув землі у власність міста.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі