У Харківській області фермери заплатять мільйон гривень за екологічні порушення

Східний апеляційний господарський суд відхилив скаргу сільськогосподарського підприємства, від якого вимагали відшкодувати збитки, завдані природі. Суму збитків оцінили більш ніж у мільйон гривень. Про це повідомили в пресслужбі екоінспекції Харківської області.

У Харкові знову звільнили скандального голову обласної екоінспекції

У березні нинішнього року екологи почали судитися з сільськогосподарським приватним акціонерним товариством “Охоче”. Компанія, розташована в Красноградському районі, самовільно використовувала підземні води. Екоінспекція зажадала компенсувати шкоду, завдану державі. Сума склала 1,09 мільйона гривень. Суд першої інстанції підтримав вимоги держслужби. Фермери спробували оскаржити вердикт у апеляції, але їхню скаргу було відхилено.

У Харкові суд зобов’язав “Коксохім” виплатити 3,5 мільйона гривень за шкоду екології

Нагадаємо, в лютому Держекоінспекція анонсувала перевірки на підприємствах-забруднювачі в Харківській області. У цей список увійшли Коксохім, “Харківводоканал” і Зміївська теплоелектростанція. За словами голови ДЕІ Андрія Мальованого, в січні Харківська область стала лідером за кількістю екологічних порушень у країні. Інспектори інспекції склали 229 протоколів, а загальна сума збитків навколишньому середовищу перевищила мільйон гривень.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі