У Харківській області лабораторія продавала підроблені результати тестів на COVID-19

Правоохоронці викрили фірму, яка фальсифікувала результати експрес-тестів на COVID-19. Клієнтами лабораторії були, зокрема, люди, які приїхали в Україну з-за кордону. Підроблений документ коштував 750 гривень та дозволяв його власникам уникнути самоізоляції. Про це повідомили сьогодні у відділі комунікації поліції регіону.

Довідки видавалися без обстеження пацієнтів та взяття матеріалів для дослідження. Інфіковані люди могли вільно отримати негативні результати тестування.

У Харкові лікарі приватної лікарні видавали підроблені результати ПЛР-тестів

У ході обшуків у місцях пункту забору аналізів та видачі результатів поліцейські вилучили документи, печатки, бланки довідок з печатками та підписами про результати експрес-тестів, а також мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Слідчі дії проводяться в рамках провадження, відкритого за двома статтями Кримінального кодексу: за порушення санітарних правил та норм і за підробку документів. Наразі правоохоронці встановлюють усіх причетних до злочинної схеми осіб.їм може загрожує до п’яти років в’язниці.

У Харкові шахраї “заробляли” на підроблених ПЛР-тестах та сертифікатах чотири мільйони на місяць

Нагадаємо, раніше силовики викрили співробітників турагентства, які продавали клієнтам ПЛР-тести з негативним результатом на COVID-19. Бажаючі придбати фальшивку переказували гроші на рахунок турфірми та відправляли їм на пошту фото закордонного паспорта. Після цього документи направляли в медлабораторію, де оформлялися підроблені результати ПЛР-тестів, а неправдиві дані вносили в систему контролю “Вдома”. За даними правоохоронців, в місяць турагентство та медлабораторія виготовляли близько 600 підроблених документів.

 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі