У Харківській області медики вийшли на протест через зарплату та виплати (Відео)

У Валках десятки співробітників Центральної районної лікарні 17 червня влаштували акцію протесту під стінами місцевої міськради.

Медики підтримали всеукраїнську акцію, яка пройшла сьогодні під будівлею Міністерства охорони здоров’я в Києві, а також зажадали виплатити зароблене.

Як розповів Newsroom головний лікар Валківської ЦРЛ Богдан Носатов, Національна служба здоров’я України, з якої у медустанові укладено договір, не перерахувала медикам зарплату за травень та за два місяці заборгувала надбавки за лікування пацієнтів з коронавірусом. Загальна сума боргу тільки по одній лікарні склала 4 мільйони гривень.

 

“У квітні був пік за кількістю хворих, але гроші так і не прийшли. Люди втомилися. На щастя, на сьогодні є вже постанова Кабінету міністрів України, згідно з якою квітень покриють”, – говорить Носатов.

Де в Харкові можна зробити тест на COVID-19: лабораторії, розклад і вартість

За словами медика, торік клініка отримувала щомісяця 2,4 мільйона гривень, ще один мільйон становило перехідне фінансування, в цьому ж році виплати різко скоротилися та зараз бюджет становить 1,7 мільйона гривень.

“У НСЗУ нам сказали: скільки заробили, стільки й отримали, але в період карантину та локдаунів лікарня приймала тільки ковідних і ургентних пацієнтів, ми не могли надавати іншу допомогу, тому можливості заробити не було (НСЗУ оплачує прийом і процедури з держбюджету в рамках Програми медичних гарантій. – Ред.)”, – говорить Носатов.

Немає доплат і мало засобів захисту: в Харкові протестують на підстанції швидкої допомоги

Нагадаємо, раніше в мерії Харкова розказали, що з міських лікарень з початку пандемії звільнилися понад 2000 співробітників. У клініках не вистачало терапевтів, анестезіологів, кардіологів, інфекціоністів. Щоб сформувати бригади для роботи з пацієнтами, хворими COVID-19, шукали також фельдшерів, лаборантів і медсестер.

Коментарі