У Харківській області перевірять усі школи після пожежі в ліцеї

У Харківській облдержадміністрації вирішили перевірити дотримання правил пожежної безпеки у всіх школах регіону. Про це стало відомо з протоколу засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Приводом для масової перевірки став недавня пожежа в чугуївському ліцеї №2, яку пожежники гасили цілу ніч. Чиновники вирішили створити робочу комісію, до якої увійдуть також фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій, поліцейські та працівники управління Держпраці. Їм належить розслідувати пожежу, яка спалахнула на даху шкільного спортзалу.

Також до 20 жовтня в навчальних закладах планують перевірити стан пожежної безпеки. Якщо будуть виявлені порушення, до 30 листопада фахівці повинні скласти план їх усунення.

У Чугуєві показали наслідки пожежі в школі та розповіли, де навчатимуться діти (Фото)

Нагадаємо, в ніч на понеділок, 20 вересня, 50 рятувальників гасили школу в Чугуєві. Полум’я охопило дерев’яні конструкції даху та перекриття над приміщенням спортзалу, а також частково – двоповерхової будівлі самої школи. Загальна площа пожежі склала близько 500 квадратних метрів. Попередня причина займання – коротке замикання.

Коментарі