У Харківській області підприємець продав лісництву стару вантажівку майже за мільйон гривень

Фігуранту загрожує до восьми років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в регіональній пресслужбі прокуратури.

За даними слідства, колишній заступник директора ДП “Красноградське лісове господарство” в кінці 2018 року вступив у змову з приватним підприємцем. Подільники уклали договір на покупку вантажного автомобіля “Урал-375” 1983 року випуску за бюджетні кошти.

Розтрата 2,6 мільйона гривень: ексдиректору “Харківжитлобуду” вручили підозру

Після операції за вказівкою колишнього директора лісництва на рахунок підприємцю перерахували майже 900 тисяч гривень. Згідно з висновком транспортно-товарознавчої експертизи, ринкова вартість машини склала близько 400 тисяч. Своїми діями фігуранти завдали збитків державі в розмірі півмільйона гривень.

Обшуки в харківських лікарнях “Укрзалізниці”: медиків підозрюють у розтраті грошей на лікування COVID-19

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 191 (“Привласнення або розтрата шляхом зловживання службовим становищем”) КК України. Стосовно підприємця співробітники прокуратури передали обвинувальні матеріали справи до суду. Колишнього заступника директора ДП “Красноградське лісове господарство” оголосили в розшук. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення свободи на термін до восьми років.

Нагадаємо, раніше в Харківській області чиновницю запідозрили в розтраті 200 тисяч гривень. За інформацією силовиків, керівник управління ЖКГ, благоустрою та капітального будівництва Куп’янської міськради в період з вересня по грудень 2018 року допустила розтрату коштів. Жінка уклала договір на переоснащення котельні, а після підписала підроблені акти.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі