У Харківській області приїжджим з РФ доведеться проходити тестування на COVID-19

З 2 липня будуть діяти нові правила перетину російсько-українського кордону. Зараз в Харківській області на пункті пропуску “Гоптівка” облаштовують місця збору людей, які будуть чекати результатів тесту на коронавірус. Про це повідомили в пресслужбі ХОДА.

У Харкові можна записатися на вакцинацію від COVID-19 онлайн

Згідно з постановою Кабміну, через поширення дельта-штаму COVID-19 вводяться додаткові перевірки для людей, що прибувають з Великобританії, Індії, Ірландії, Португалії та РФ. Їм доведеться проходити тестування на кордоні. Результати експрес-тестів повинні бути готові протягом пів години.

“Про Гоптівку – щодня через пункт перетину кордону проходить близько 2000 громадян. Це значний потік, тому ми працюємо над тим, щоб організувати роботу таким чином, щоб тестування проводилося швидко в комфортних для людей умовах”, – заявила глава ХОДА Айна Тимчук.

На кордоні з Росією затримали чоловіка, якого розшукувала поліція

В Україну зможуть потрапити мандрівники, які отримали негативний результат тесту. У разі позитивного результату – іноземцям будуть відмовляти у в’їзді в нашу країну. Що ж стосується українців, то їм запропонують встановити додаток “Дій вдома” та відправитися на 14-денну ізоляцію. У разі відмови від проходження тесту наших земляків будуть під наглядом поліції на два тижні направляти в місця обсервації.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві цифрової трансформації повідомили про початок бета-тестування “ковідних сертифікатів” в додатку “Дія”. Участь в експерименті може прийняти кожен охочий, хто отримав дві дози вакцини від COVID-19 на території України. Всі тестувальники повинні отримати доступ протягом 48 годин з 1 липня.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі