У Харківській області службовий пес Нацгвардії знайшов загублений росіянами безпілотник

Нацгвардійці захопили справний російський БПЛА “ZALA 421-16E2” за допомогою службового собаки Зевса. Це сталося у районі прикордонного пункту Гоптівка в Харківській області. Про це повідомили у Східному оперативно-територіальному об’єднанні Нацгвардії України.

ЗСУ у Харківській області захопили новітню російську зброю (Фото)

“Нацгвардійці отримали інформацію про ворожий безпілотний літальний апарат, який діяв у їхньому районі. Коли його побачили — прийняли рішення відкрити вогонь. Але “Пташка” раптово почала знижуватися і здійснила аварійну посадку, — розповів гвардієць з позивним Єгер. — БПЛА впав поблизу кордону з рф. Була викликана наша пошукова група, куди входить службовий собака Зевс. Його вміння застосували, аби зберегти життя особового складу та зекономити час пошуку. Нам пощастило, ми спочатку знайшли обірваний парашут гальмування. І це дало змогу працювати нашому “Зевсу”.

Тактичний “ZALA 421-16E2” може вести аеророзвідку з висоти 5 кілометрів та передавати відео з відстані у 30 кілометрів від оператора. Може працювати вночі, бо має тепловізор. Наразі такий БПЛА складно перехопити засобами радіоелектронної боротьби. Він діє автономно від навігаційних систем.

Українські військові на Херсонщині збили російський безпілотник “Орлан-10”

“Це дійсно дуже вдала модель, створена завдяки західним технологіям, і яка дуже цінується. Зокрема й тому, що їх небагато. Крім того, завдяки санкціям їхнє виробництво вкрай проблематичне. Тепер ми будемо використовувати цей зразок “російського” ленд-лізу проти ворога”, — повідомив гвардієць Зібер.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі