У Харківській області в. о. губернатора роздав гектари землі таємними розпорядженнями — ХАЦ

У Харківському антикорупційному центрі заявили про те, що земельні наділи в лісах області видали без розголосу.

За інформацією розслідувачів Олександр Скакун у статусі виконуючого обов’язки голови Харківської ОДА підписав кілька розпоряджень, якими надав гектари лісу у Вовчанському лісгоспі приватним фірмам. Це сталося напередодні призначення нового керівника адміністрації — Олега Синьогубова. У розпорядженні ХАЦ виявилися копії документів, датованих 13 грудня.

З них випливає, що ТОВ “Берег ВС” отримало в користування на 49 років рекреаційні земельні ділянки на території Хотомлі. Площа землі склала 8,189 гектара. Фірма записана на Володимира Щербакова.

image-10.png

Ще три розпорядження поспіль були підписані про передачу лісових земель (по 1 гектару) ПП “Залив 2015”, яке заснував Олег Тихонов – людина з таким ПІБ був помічником депутата обласної ради Сергія Пієва. Пієв є директором ДП “Вовчанське лісове господарство”, землі якого і передають приватникам.

image-11.png

image-12.png

У ХАЦ зазначили, що подібні схеми роздачі земель у лісгоспах прямим розпорядженнями голів ОДА не реалізовувалися в Харкові з 2013 року, коли областю керував Михайло Добкін.

“Саме за такою схемою він виділив землі сімейному Дачному кооперативу “Верес”, – зазначили антикорупційники.

Також в ХАЦ нагадали, що у 2019 році таким же таємним розпорядженням землю отримала в оренду і форма Бекотид, до якої мали відношення родичі Олександра Скакуна.

 

Айна Тимчук “виділила” адвокату Кернеса вісім гектарів землі під Харковом

Нагадаємо, раніше в Харкові суд повернув у власність територіальної громади землю в Лісопарку вартістю близько 60 мільйонів гривень. За інформацією обвинувачів, ще у 2014 році міськрада безкоштовно виділила ділянку в три гектари одному з житлових кооперативів ділянку. При цьому рішення було прийнято з порушенням чинного законодавства, тому члени ЖБК насправді не потребували поліпшення житлових умов. Справа неодноразово розглядалася різними судами. У підсумку Східний апеляційний господарський суд прийняв позицію прокуратури та повернув землі у власність міста.

 

 

Коментарі