У Харківській області за добу COVID-19 захворіли понад 1300 осіб

За час пандемії в нашому регіоні від ускладнень, викликаних коронавірусом, померли 6566 пацієнтів. Про це свідчать дані моніторингової системи МОЗ.

За інформацією медиків, за минулу добу в Харківській області COVID-19 діагностували у 1317 осіб, п’ятеро пацієнтів з підтвердженим коронавірусом померли. Всього за добу в Україні інфекцію виявили у 34 408 громадян, 144 — померли, 6142 — змогли побороти хворобу.

На першому місці по захворюваності в країні залишається Івано-Франківська область, де виявили 2807 випадків інфікування. На другому місці — Київ (2384). За летальними випадками лідирує Дніпропетровська область (12), другу сходинку займає Вінницька область (11), а третю позицію поділили Київ, Запорізька та Львівська області, де зафіксували по 10 смертей.

У мерії Харкова розповіли, як отримати бустерну дозу вакцини від COVID-19

Нагадаємо, раніше в Харкові медики врятували після клінічної смерті хвору COVID-19. На допомогу жінці, що задихається, виїхала бригада у складі фельдшера, медсестри та водія. Коли медики прибули на місце виклику, показник сатурації у літньої жінки був 60%. Провівши реанімаційні заходи, медики відновили серцево-легеневу діяльність пацієнтки.

Коментарі