У мерії Харкова розповіли, як отримати бустерну дозу вакцини від COVID-19

Бустерну дозу вакцини від COVID-19 можна ввести добровільно. Бажаючі можуть звернутися до свого сімейного лікаря та дізнатися про можливість зробити таке щеплення. Бустерну дозу вводять через 6-8-12 місяців після проведення другої вакцинації. Про це сьогодні розповіла заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я Світлана Горбунова-Рубан.

Наступного року в Харкові почнуть розливати вакцину від коронавірусу – міністр охорони здоров’я

За її словами, зараз в поліклініках міста є вакцина Pfizer, наступного тижня надійде вакцина Moderna, яка вже закінчилася.

Світлана Горбунова-Рубан сподівається, що локдауну вдасться уникнути, оскільки в Харкові вакциновано майже 50% жителів.

Також віцемер прокоментувала випадок, коли харків’янин зробив собі 18 щеплень від коронавірусу. “Ми не можемо з’ясувати, де чоловік робив ці вакцини. У “Дії” не знайшли такого факту”, — сказала Світлана Горбунова-Рубан. Вона не виключила, що харків’янин міг просто це придумати.

Де в Харківській області можна зробити щеплення від коронавірусу (список пунктів)

Нагадаємо, харків’янин Олексій Сукач заявив, що вакцинувався від коронавірусу 18 разів. Нібито зробити щеплення його попросила сімейний лікар з Сум Оксана Іващенко, щоб підвищити рейтинг в системі Helsi. Натомість за 20 щеплень вона обіцяла виписати направлення на тижневе перебування в лікарняному стаціонарі однієї з харківських клінік, а потім — в санаторій. При цьому сама медик телефоном запевнила, що такого пацієнта у неї немає і махінацій з щепленнями вона не проводила.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі