У Харківській ОДА президент “Мотор Січ” запропонував зняти санкції з 23 російських компаній

29 листопада був підписаний Меморандум про відновлення випуску літаків на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві. Про це повідомляє пресслужба ХОДА.

Згідно з документом, протягом п’яти років на ХАЗі планують налагодити випуск п’яти літаків на рік та створити 1500 нових робочих місць. Меморандум підписали в.о. голови ХОДА Олександр Скакун, голова облради Тетяна Єгорова-Луценко, президент АТ “Мотор Січ” В’ячеслав Богуслаєв, генеральний директор “Авіакомпанії Константа” Михайло Пінкевич, голова правління АТ “ФЕД” Віктор Попов, а також представники профспілок.

Харківського олігарха Ярославського викликали на допит в СБУ

“Ми до Президента України звернулися, щоб зняли санкції з 23 підприємств в Росії — тобто, навіть якщо збережуть нам комплектацію російську, ми не зможемо її купити. Комплектацію потрібно на сьогодні на п’ять років дозволити. Для цього потрібно напружити СБУ вашу обласну і центральну та Раду безпеки,” – заявив після підписання Богуслаєв, повідомляє Харків Times. – “Треба домовлятися про ті непорозуміння, які у нас відбуваються в політиці, але годувати народ”.

Китайські партнери Харківського мільйонера хочуть відсудити в України $3,5 мільярда

Нагадаємо, китайські партнери бізнесмена Олександра Ярославського завили про намір відсудити в України 3,5 мільярда доларів. 4 вересня китайські інвестори ПАТ “Мотор Січ” направили Міністерству юстиції повідомлення про інвестиційний спір. Три провідні міжнародні юридичні компанії, такі як WilmerHale, DLA Piper та Bird & Bird представлятимуть інтереси китайських інвесторів ПАТ “Мотор Січ”. Зарубіжні фірми ще у 2016 році придбали 56% акцій українського авіапідприємства “Мотор Січ”, але досі не можуть управляти своїм активом, оскільки на акції судом накладено арешт з ініціативи СБУ.

Коментарі