У харківській підземці змінився начальник

З 1 грудня тимчасово виконуючим обов’язки директора КП “Харківський метрополітен” призначили Андрія Гармаша. Про це Newsroom повідомили в комунальному підприємстві.

Сьогодні в дирекції метрополітену отримали документи про призначення т.в.о. директора. Детальну біографію Гармаша на сайті підземки ще не опублікували, кажуть: чекають офіційного наказу.

Згідно з даними Єдиного держреєстру декларацій, влітку Гармаш подавав свою кандидатуру на посаду першого заступника метрополітену. Тоді він вказав у фінансовому звіті вказав 1,03 мільйона гривень зарплати, яку отримав у 2020 році в АТ “Харківобленерго”. Ще 1,2 мільйона гривень він отримав у якості інших виплат від енергетиків. 32 тисячі гривень Гармаш отримав від “ПП Ващенківське”.

Директор харківської підземки отримав гараж у спадок

Готівкою Андрій Гармаш зберігав 2 мільйони гривень, 100 тисяч євро і 50 тисяч доларів. У його дружини був один мільйон гривень, а також 50 тисяч євро і 100 тисяч доларів. У колонці нерухомості чоловік вказав будинок у Харкові на 283 м кв., ділянку землі та гаражний бокс в обласному центрі. Також йому належать дві квартири на 76,5 і 52,6 м кв.кілька ділянок землі та чотири недобудовані квартири числяться на дружині Ірині Гармаш.

В автопарку сім’ї – чотири машини, два квадроцикли та два причепи. Минулого року Гармаш купив електричний середньорозмірний кросовер Audi e-tron за 2,22 мільйона гривень.

У Харкові звільнять директора метрополітену

Раніше інший енергетик очолив комунальне підприємство. Новим керівником “Харківських теплових мереж” став Василь Скопенко. З жовтня 2018-го до березня 2020-го року він очолював “Харківобленерго”. Згідно з даними системи OpenDataBot, новий директор ХТМ є власником або співвласником трьох компаній. Одна з них – “Монтаженерго 2018” – виграла два тендери від “Харківобленерго” в той період, коли підприємство очолював Скопенко.

Коментарі