Незаконне будівництво в харківському Лісопарку: ділянку орендує голова апарату ХОВА (Документи)

Нещодавно харків’яни помітили, що біля Дитячої залізниці вирубили багаторічні дерева та розпочалося будівництво. На ділянці з’явилася будівельна техніка, купи щебеню та почали заливати фундамент. У мерії повідомили, що в Лісопарку планується побудувати нову дорогу, але поряд розпочалося інше будівництво — приватне.

20 жовтня заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євгеній Водовозов повідомив про наміри побудувати дорогу на виїзд із мікрорайону «Сокільники», від вулиці Професорської у бік Харківського шосе.

«Необхідність у цій дорозі назріла давно. Наразі ми ведемо підготовчі роботи у районі дитячої залізниці. Інформація про те, що там планується звести будинок, не відповідає дійсності. Дитяча залізниця не постраждає», – наголосив віцемер.

За його словами, будівництво дороги розпочнеться не раніше наступного року.

Співзасновник «Харківського антикорупційного центру» Дмитро Булах розповів Newsroom, що будівництво цієї дороги дійсно було заплановане ще минулого року, однак роботи з заливки фундаменту, які розпочалися на ділянці поряд, очевидно не схожі на облаштування дороги.

Ще у 2016 році ХАЦ повідомляв, що цю ділянку в Сокільниках за даними кадастрової карти орендує Вікторія Белявцева, на той момент директор Департаменту з підвищення конкурентноспроможності регіону ХОДА, а нині керівник апарату Харківської обласної військової адміністрації. Ділянка площею 0,48 га була вказана в її декларації про доходи. При цьому посадовиця намагалася продати її за 6 мільйонів гривень.

«Через територію протікає струмок Сокільники – фактично готова мальовнича зона відпочинку. Прекрасне місце для забудови житлового будинку», – повідомлялося в оголошенні.

Зараз доступ до кадастрової карти обмежений через військове положення, однак Newsroom вдалося отримати витяг з реєстру прав власності на нерухоме майно, датований останніми числами жовтня. Згідно з документом, право оренди на земельну ділянку в Сокільниках до 2058 року має Вікторія Белявцева, при чому самовільне будівництво і зміна цільового використання землі заборонені.

Newsroom звернувся за коментарем до самої посадовиці ХОВА.

«Це будівництво до мене не має ніякого відношення. Є новий власник», – сказала Вікторія Белявцева.

За її словами, вона не має відношення до цієї ділянки вже півтора роки.

У міськраді Newsroom заявили, що будівництво є незаконним, оскільки на нього немає жодного дозвільного документа. Міський голова Ігор Терехов звернувся до поліції з проханням втрутитися в ситуацію.

Коментарі