У Харкові після масштабної пожежі десять мешканців поселили у “соціальний готель”

У Харкові почалися відновлювальні роботи в будинку на вулиці Культури, де сьогодні вночі палахкотіла пожежа. Протягом доби планують відновити опалення та подачу газу в перших трьох під’їздах, після чого почнуть підключати найбільш постраждалі – 4-й та 5-й. Про це на брифінгу заявив перший заступник мера Олександр Новак.

Пожежа на вулиці Культури: будинок повністю знеструмлений, немає опалення та газу

Зараз фахівці вивчають ступінь пошкодження даху. Її ремонт планують провести коштом міського бюджету, проте навіть приблизну суму чиновник назвати поки не готовий.

Мешканців найбільш постраждалих квартир тимчасово поселили у “соціальний готель”. Таких, за словами заступника міського голови Світлани Горбунової-Рубан, виявилося десять осіб – три літніх пари, сім’я з трьох осіб та ще один чоловік. Вартість проживання становить 51 гривню на добу, проте тимчасовим постояльцям виділять матеріальну допомогу. Решта жителів або повернулися у свої квартири, або тимчасово гостюють у рідних.

“Ми всіх там поселили. З ранку привезли харчування: овочевий салат та олів’є, печиво, піцу, чай, цукор і так далі. Те, що потрібно людям на перший час, щоб прийти в себе”, – розповіла чиновниця.

Постояльців хоспісу, в якому сталася масштабна пожежа, поселять в інтернатах

Нагадаємо, пожежа на вулиці Культури, 10 спалахнула незабаром після півночі. Вогонь швидко поширився по даху житлового будинку, а також по дерев’яних перекриттях. Рятувальники евакуювали 13 осіб. Загальна площа загоряння склала 500 квадратних метрів. Повністю загасити полум’я вдалося лише до восьмої години ранку.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі