У Харкові біля університету встановили винищувач

27 травня біля головного входу на території авіаційного університету з’явився новий експонат.

Про це сьогодні кореспонденту Newsroom повідомив прессекретар Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського “Харківський авіаційний інститут” Сергій Ружинський.

Біплан, над створенням якого працювали харків’яни, встановив авіарекорд

За його словами, сьогодні біля головного входу на території університету, по вулиці Чкалова, 17, встановили винищувач МІГ-23МЛ.

“Це перший літак, встановлений за воротами ХАІ. Взагалі на території університету таких фотозон у вигляді винищувачів багато, але вхід туди заборонений, оскільки це режимний об’єкт. А цей МІГ-23МЛ – доступний і всі охочі можуть на нього подивитися”, – розповів Сергій Ружинський.

Харківський ЗВО створив бота, який буде допомагати школярам готуватися до ЗНО

Прессекретар ХАІ також розповів, що саме цей літак раніше був у складі навчального полку. Після розформування, кілька винищувачів перебазовували на територію ХАІ.

“Літак відремонтували та пофарбували. Сьогодні ми викликали 80-тонний кран і з його допомогою поставили винищувач на постамент. Створення цього пам’ятника присвятили Дню ХАІ та 29 травня плануємо його урочисте відкриття”, – підсумував Сергій Ружинський.

Нагадаємо, раніше в Харкові встановили національний рекорд України, запустивши в небо тисячу сто двадцять сім паперових літаків. Досягнення було зафіксовано на території Національного аерокосмічного університету “ХАІ”. Студенти утворили живий напис: “Я люблю ХАІ”, після чого відправили в політ повітряні судна з паперу.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі