У Харкові через ракетний обстріл залишився без житла батько Героя Небесної сотні

У Харкові в результаті нічного ракетного обстрілу, згорів будинок Віталія Зубенка, батька Героя Небесної сотні Владислава Зубенка.

“Стався вибух. Я пішов випити води десь за 3-5 хвилин і почув шелестіння. Шелест був схожий на дощ. Я повертаюся, дивлюся на другий поверх, а там полум’я. Я ордени схопив та вибіг. Це найцінніше, що залишилось… Вони своїми життями хотіли запобігти цій війні, але не змогли”, —розповів чоловік “Суспільному“.

“Руський мир забрав життя моєї матусі”: у Харкові загинула мати української спортсменки

У цьому будинку Віталій Зубенко живе з початку повномасштабної війни. У травні його другий будинок у Чугуєві теж зруйнували росіяни.

Батько впевнений: якби його син залишився живим, він би пішов боронити Україну на фронт.

Поки що чоловік проживатиме у сусідів. Волонтери допомогли йому одягом та продуктами. Бажаючі допомогти Віталію Зубенку можуть зробити перерахунок на його картку: 4790700035295279.

Довідка. Владислав Зубенко був активним учасником Євромайдану, членом Самооборони. Отримав кульове поранення 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, коли щитом прикривав поранених. Помер 28 лютого в київському Інституті серця. Йому було 22 роки. Указом президента харків’янину було присвоєно звання Героя України. Ім’ям Владислава Зубенка названо одну з вулиць на Салтівці.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі