У Харкові чиновницю судитимуть за вимагання хабара за довідку про інвалідність

Прокурори передали до суду обвинувальний акт стосовно 60-річної керівниці однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій. Про це 5 січня повідомили в пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

За даними обвинувачів, минулого літа в комісію звернулася жінка, яка з дитинства є інвалідом III групи, щоб отримати висновок про час настання інвалідності та оформлення соцвиплат.

17 пасажирів під час карантину: суд закрив справу проти водія маршрутки

У комісії у неї зажадали 7000 гривень за надання довідки. У жінки при собі була лише третина суми, на що їй запропонували принести гроші наступного разу. При цьому голова комісії особисто склала та підписала висновок, згідно з яким жінка могла бути інвалідом до досягнення 18-річчя.

У серпні 2021 року при передачі грошей чиновницю затримали. Її підозрюють у злочині, передбаченому ч. 3 ст. 368 (“одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до п’яти років позбавлення волі.

У Харківській області двох поліцейських затримали на хабарі — прокуратура

Нагадаємо, двох поліцейських Харківського райуправління поліції підозрюють у вимозі хабаря у чоловіка, який їхав з РФ до Києва. За версією прокуратури, поліцейські погрожували затримати та оштрафувати туриста за порушення карантину і правил в’їзду з тимчасово окупованих територій. Чоловік позичив у знайомого 200 євро і 5000 гривень, які передав поліцейським. Якщо провину правоохоронців доведуть, їм загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення.

Коментарі