У Харкові чиновник заради грошей шантажував автослюсаря та наклав арешт на його майно

У Харкові судитимуть провідного фахівця сектору одного з управлінь Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та його батька. Як повідомили в пресслужбі прокуратури області, держслужбовця підозрюють у зловживанні впливом та вимаганні.

За даними слідства, влітку автослюсар неправильно полагодив автомобіль чиновника, через що між чоловіками виник конфлікт. Держслужбовець заявив, що відтепер слюсар буде завжди ремонтувати його авто безкоштовно. Чоловік кілька разів дійсно не вимагав грошей за свої слуги, але надалі відмовився братися за ремонт. Тоді співробітник юстиції почав погрожувати ремонтнику накласти арешт на його майно, якщо той не заплатить йому тисячу доларів.

У Харківській області співробітник фіскальної служби вимагав від бізнесмена $20 тисяч – ДБР

Держслужбовець дійсно наклав арешт на Daewoo Matiz слюсаря та продовжував вимагати гроші. При особистій зустрічі чиновник сказав, що чоловік повинен віддати гроші його батькові. Коли майстер все-таки передав гроші, чиновника та його тата затримали.

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо двох цих чоловіків. Якщо вина буде доведена, то їм може загрожувати від трьох до восьми років в’язниці з конфіскацією майна.

У Харкові чоловік представлявся поліцейським та вимагав гроші у переселенців

Нагадаємо, раніше в Харкові силовики затримали адвоката, якого підозрюють у вимаганні грошей у фігуранта кримінального провадження. За даними слідства, юрист оцінив свої “послуги” по закриттю справи в 60 тисяч гривень. Силовики стверджують, що адвокат планував “вплинути” на слідчого поліції, а той повинен був закрити кримінальне провадження щодо клієнта.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі