У Харкові інженера судитимуть за розтрату 600 тисяч на ремонті доріг

Немишлянська окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у справі про неякісний ремонт внутрішньоквартальних доріг та тротуарів. Фігурантом розгляду став інженер з технічного нагляду фірми-підрядника. Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

Розтрата 100 тисяч: харківські силовики провели обшуки на Південній залізниці

Ремонт проходив в Індустріальному районі. За даними слідства, обсяги та якість виконаних робіт не відповідає замовленню. В результаті бюджет зазнав збитків на 600 тисяч гривень.

Інженеру оголосили підозру за статтею 367 КК України (“службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки”). У разі, якщо його провина буде доведена, чоловікові загрожує від двох до п’яти років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади, а також штрафом до 12750 гривень. Одночасно з цим правоохоронці ведуть розслідування за фактом можливого привласнення фірмою бюджетних коштів.

Колишнього заступника голови обласної поліції та інженера підозрюють у розтраті 850 тисяч

Нагадаємо, раніше шістьом співробітникам митниці повідомили про підозру у службовій недбалості. Під час розслідування з’ясувалося, що у 2018 році співробітники Харківської митниці неправильно розмитнювали ввезений з-за кордону розчинник промислового призначення, який містив метиловий спирт. У документах вказували код товару “Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності”, в результаті чого занижували митні платежі до бюджету. За підрахунками правоохоронців, загальна сума збитку становить майже 30 мільйонів гривень.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі