У Харкові лікар-психіатр незаконно видавала рецепти на купівлю метадону — прокуратура

Фігурантці загрожує до п’яти років позбавлення волі. Про це 10 лютого повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, 35-річна харків’янка, обіймаючи посаду лікаря-психіатра в декількох приватних міських клініках, незаконно видала 450 рецептів на покупку наркотичного препарату метадону.

У Харкові затримали чоловіка з пакетом наркотиків

Під час обшуків правоохоронці вилучили 1500 медичних карт пацієнтів, печатки, документи та близько 16 тисяч рецептів. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Психіатру вручили підозру за статтею 319 (“незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів”) КК України. Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Фотографував закладки та залишав записки: у Харкові засудили наркодилера

Нагадаємо, раніше харківські та дніпропетровські силовики викрили контрабандистів, які відправляли наркотики у РФ за допомогою дронів. За даними слідства, двоє чоловіків з Кривого Рогу регулярно приїжджали в один з прикордонних районів Сумської області. Там “товар” фасували та за допомогою безпілотного апарату переправляли в Росію. Під час підготовки чергового “рейсу” силовики затримали фігурантів. У них вилучили п’ять кілограмів марихуани.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі