Труба, яка затопила метро, належить забудовнику, — “Харківводоканал”

Причиною збою роботи в підземці став порив на зовнішніх мережах водопостачання. У зв’язку з цим з 5:30 до 7:08 було тимчасово зупинено рух на ділянці Холодногірсько-Заводської лінії. Про це кореспонденту Newsroom розповіли в пресслужбі КП “Харківський метрополітен”.

У Харкові через аварію на магістралі понад півсотні будинків залишилися без гарячої води

У зведенні про оперативну обстановку на сайті ХОДА повідомляється, що близько 5 ранку стався порив водопроводу холодної води діаметру 500 мм по вулиці Клочківській, 23. Вода через вентиляційні шахти стала потрапляти в тунель метрополітену на перегоні між станціями “Майдан Конституції” та “Центральний ринок”. На трубопроводі почалися ремонтні роботи.

У пресслужбі КП “Харківводоканал” нам повідомили, що труба належить не їм, і їх співробітники на усунення аварії не виїжджали. За даними підприємства, трубопровід знаходиться на балансі компанії “Житлобуд-1”. У будівельній фірмі цю інформацію не підтвердили.

Заступник міського голови з питань інфраструктури Євген Водовозов повідомив, що підтоплення зупинилося, ведеться відкачування води з сусідніх колодязів, і в Метрополітен вода не надходить. “Причини будуть встановлені до завтрашнього ранку. Після цього ми повідомимо результати проведених досліджень”, — сказав віцемер.

Співробітники “Харківських тепломереж” влаштували пиятику в під’їзді, де усували аварію (Відео)

Нагадаємо, минулого року на Салтівці прорвало трубу в підвалі, де розташовувалася ветклініка та зоомагазин. Приміщення заповнило окропом та парою. Постраждали кілька тварин, хом’ячки зварилися живцем. Комунальники так і не приїхали на виклик. 11 машин окропу з приміщення викачала приватна компанія. Окропом залило холодильник та комп’ютер, меблі здулися, а зі стін злізла фарба.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі